Порошенко обіцяє відновити виробництво танків «Оплот»

15:31, 22.08.2017
Порошенко обіцяє відновити виробництво танків «Оплот»

Петро Порошенко під час відкриття мосту через Сіверський Донець в Ізюмі. (Фото прес-служби Президента України)

Президент України Петро Порошенко обіцяє відновлення будівництва українських сучасних танків «Оплот» і створення нового патронного заводу в Харкові. При цьому, танки поставлятимуть до українського війська, а не лише на експорт, як раніше.

 

Про це Порошенко заявив під час відкриття відремонтованого стратегічного мосту завдовжки понад 200 метрів через річку Сіверський Донець в Ізюмі Харківської області у вівторок.

 

“Ми побудуємо новий патронний завод боєприпасів, ми в Харкові відновимо будівництво “Оплотів”, і ці новітні українські танки будуть захищати українську землю, ми побудуємо новітні ракети”, - сказав глава держави.

 

За його словами, фінансування цих проектів здійснюватиметься за рахунок коштів від конфіскації активів, викрадених за часів екс-президента Віктора Януковича, а також коштів, передбачених змінами до Держбюджету-2017, які парламент проголосував улітку, що виділені у тому числі на сферу безпеки й оборони.

 

У свою чергу, гендиректор ДК "Укроборонпром" Роман Романов повідомив, що концерн за останні три роки поставив Збройним Силам України майже 16 тисяч одиниць техніки та озброєння і це, у тому числі, дало можливість нашій армії увійти в десятку найсильніших в Європі.

 

«ДК "Укроборонпром" за останні три роки поставив Збройним Силам України 15,9 тисячі одиниць техніки та озброєння. Це, у свою чергу, посприяло тому, що на сьогодні, за твердженням міжнародних інституцій, українська армія посідає 9 місце в Європі і 30 - у світі», - сказав пан Романов.

 

Він також зазначив, що 134 підприємства, які входять до складу ДК "Укроборонпром", останнім часом впровадили багато інноваційної техніки і навіть виготовили свій власний літак.