Димінський проігнорував допит щодо обставин смертельної аварії

14:35, 23.08.2017
Димінський проігнорував допит щодо обставин смертельної аварії

Петро Димінський уникає здачі проб ДНК на експертизу.

Бізнесмен Петро Димінський не прибув на допит щодо обставин загибелі Наталії Тріли в аварії за участі його авто, на який його запросили слідчі поліції Львівщини і який було призначено на 10:00 ранку середи.

 

Про це повідомив член колегії МВС, депутат Антон Геращенко, передає «Українська правда» у середу.

 

За його словами, Димінському вручили дві повістки на допити: один мав відбутися в середу, другий - у п’ятницю. Мільйонер також мав здати для експертизи проби ДНК, яка має встановити, хто саме перебував за кермом авто, адже на подушці безпеки збергіся генетичний матеріал водія.

 

На запитання журналістів, що робитиме поліція, якщо Димінський вдруге не з’явиться на допит, Геращенко відповів: "Тоді буде рішення слідчого про привід на допит".

 

Депутат уточнив, що в такому разі слідчий зможе застосувати силу, щоб в межах закону Димінський таки прибув на допит.

 

Водночас, стало відомо, що львівські слідчі передали провадження щодо резонансної аварії до Головного слідчого управління Нацполіції у Києві. Провадження перебуває на контролі керівництва МВС і Нацполіції. 

 

Як повідомляла «УМ», мільйонер Петро Димінський вилетів на приватному літаку зі Львова до Женеви у понеділок ввечері. Сталося це через годину після того, як слідчі офіційно вручили йому повістку на допит що обставин аварії, в якій загинула молода жінка Наталія Тріла, призначений на середу, 23 серпня.

 

Зазначимо, що поліція встановила відсутність провини охоронця бізнесмена Петра Димінського в смертельній аварії, який раніше стверджував, що саме він був за кермом авто, а не його шеф. Це підтвердила експертиза ДНК.

 

Аварія за участю автомобіля Димінського сталася 18 серпня на трасі М10 Львів-Краковець у селі Ямельня, Яворівського району близько 15:10.

 

Власник ФК "Карпати" і телеканалу ZIK Петро Димінський був на місці аварії. Відомо, що він часто особисто керує Mercedes S 65 AMG з державними номерами АС0277ВР, який став учасником ДТП. Цей автомобіль завжди супроводжує позашляховик охорони, який їздить слідом.

 

Охоронець бізнесмена заявив, що винуватцем ДТП є він. Галицький районний суд міста Львова  заарештував охоронця Димінського.

 

Тоді як брат загиблої жінки стверджує, що саме Димінський був за кермом Мерседеса в момент аварії.