У Броварах розмістили на сцені карту України без Криму і Донбасу

17:00, 23.08.2017
У Броварах розмістили на сцені карту України без Криму і Донбасу

Влада Броварів "прикрасила" сцену такою картою України.

Святкову сцену з нагоди Дня прапора і Дня Незалежності «прикрасили» картою України без анексованого Криму і окупованої частини Донбасу перед будівлею мерії у Броварах на Київщині в середу. Цей факт неабияк обурив броварчан.

 

Про це повідомив депутат Броварської міськради Олег Берестовий у Facebook.

 

"Бровари, де голова міста Ігор Сапожко екс-регіонал, який ще закликав Януковича навести порядок на Майдані зимою 2014 року. Перед міською адміністрацією встановили сцену до Дня Незалежності без Криму та Донбасу! Неприкритий сепаратизм за сприянням міської влади", - написав з обуренням пан Берестовий.

 

Також він додав, що зателефонував до секретаря міськради Петра Бабича з вимогою зняти "цей треш!". Той нібито пообіцяв зняти ганебну карту й вказав, що відповідальною за цей недогляд є начальник міськвідділу культури Інна Савченко з партії «УКРОП».

 

 

За неофіційними даними, пані Савченко вже написала заяву на звільнення.

 

За даними місцевих ЗМІ, карту вже демонтували, тоді як поліця проводить слідчі дії на місці.

 

"Та зняли ми вже ту карту! Поліції-міліції тут понаїхало, активістів, депутатів різних, розбираємось", - повідомили в міськраді журналістам.

 

Депутат Берестовий додав пізніше: "Серед виправдань - недогляд. Банер зняли, чиновники курять одну за одною, не знають що робити".

 

Фотографії сцени з такою картою широко розійшлися в соцмережах. У коментарях українці закликають СБУ розслідувати даний випадок та суворо покарати причетних.