У Мінську узгодили режим тиші на Донбасі після Дня Незалежності

19:35, 23.08.2017
У Мінську узгодили режим тиші на Донбасі після Дня Незалежності

Захисники України вже й не пригадають скільки разів ворог обіцяв тишу.

Учасники Тристоронньої контактної групи з врегулювання ситуації на Донбасі домовилися в Мінську про новий режим тиші з 25 серпня.

 

Про це повідомила прес-секретар представника України у ТКГ Леоніда Кучми Дарка Оліфер у Facebook  в середу.

 

"Тристороння контактна група за участю представників ОРДЛО, з урахуванням підтримки лідерів "нормандської четвірки" від 22 серпня 2017 року, підтверджує свою повну прихильність безстроковому припиненню вогню у зв'язку з початком навчального року з опівночі 25 серпня 2017 року. Сторони зобов'язалися зробити всі необхідні кроки для забезпечення стійкого режиму припинення вогню", - зазначила пані Оліфер.

 

За її словами, з метою моніторингу сторони також зобов'язалися забезпечити надійний і безпечний доступ СММ ОБСЄ по всій території України, згідно з її мандатом.

 

"Ми наполегливо вимагаємо від ОРДЛО припинити агресію і погрози щодо спостерігачів місії й покарати на території ОРЛО винних у загибелі співробітника СММ ОБСЄ у квітні 2017 року. Звільнення заручників залишається одним із головних питань роботи Тристоронньої контактної групи", - підкреслила речниця Кучми.

 

І додала, що наразі цей процес залишається заблокованим через неконструктивну позицію ОРДЛО: їхні представники хочуть звільнення 42 осіб, які не мають жодного відношення до подій на Донбасі.