У Кенії за використання поліетиленових пакетів можуть відправити до в’язниці на 4 роки

13:29, 28.08.2017
У Кенії за використання поліетиленових пакетів можуть відправити до в’язниці на 4 роки

У Кенії жорстким чином подбали про екологію (ВВС Україна)

У Кенії заборонили використовувати, купувати чи продавати "кульки" - поліетиленові пакети, а за їх використання можуть оштрафувати на 38 тисяч доларів чи ув’язнити на чотири роки. Туристів, що захочуть провезти пакети в країну, проситимуть їх викласти на митниці.


Про такий спосіб зберегти екологію країни повідомляє ВВС Україна.

Виробники пакетів уже заявили, що 80 тисяч людей втратять свої робочі місця.

Це третя спроба за 10 років заборонити поліетиленові пакети у Кенії.

Кореспондентка ВВС Енн Сой у Найробі каже, що поки що багато кенійців підтримують таку заборону.

Однак також існує певне нерозуміння того, як споживачі зможуть звикнути до того, що в магазинах не буде поліетиленових пакетів, які там зазвичай видаються безкоштовно.

Уряд дав шість місяців на залагодження усіх деталей, цей час вичерпався у неділю вночі.

Під заборону не підпадають виробники, які використовують поліетилен для загортання продуктів.

Більшість продавців були заскочені нововведенням зненацька попри те, що заборону вводили поступово, повідомляє The Standard reported.

Видання провело вибіркову перевірку на одному з ринків Найробі. За її результатами виявили, що дрібні продавці не придбали альтернативного пакувального матеріалу для своїх товарів.

Високий суд минулого тижня відхилив клопотання двох імпортерів поліетиленових пакетів з проханням скасувати заборону. Суд постановив, що проблеми довкілля є важливішими за комерційні інтереси.

Деякі інші африканські країни також заборонили використання поліетиленові пакети, йдеться про Південно-Африканську Республіку, Руанду та Еритрею.

Дослідження в Європі засвідчило, що паперова торбинка має бути використана тричі, щоби компенсувати кількість вуглецю, який вивільняється при їх виробництві й транспортуванні.

Так само і поліетиленові пакети повинні використовуватися чотири рази. Водночас торбинки з тканини потрібно використати 131 раз.