Мера Підгородного хочуть ув’язнити за відремонтовані вікна у місцевій школі (відео)

09:24, 29.08.2017
Мера Підгородного хочуть ув’язнити за відремонтовані вікна у місцевій школі (відео)

Місцеві активісти підтримують Галину Кузьменко на судах (скріншот відео)

Галина Кузьменко, яка очолює місто Підгородне на Дніпропетровщині, може потрапити за грати за нецільове використання коштів, бо коли гроші із держбюджету на ремонт вікон у місцевій школі не прийшли, вона змогла віднайти відповідне фінансування у місцевому бюджеті.

Про це повідомляє "Громадське.Дніпро".

Як пояснила пані Галина, вона звинувачується обласною прокуратурою у нецільовій витраті коштів та підробленні документів на ремонт вікон у Підгороднянській школій №2.

У грудні 2016 року розпочалася заміна на сучасні вікон у школі. Гроші з місцевого бюджету були виділені, а от із державного не прийшли.

Щоб завершити ремонт, не допустити розмерзання батарей узимку та вчергове не продовжувати незаплановані канікули дітям, зриваючи навчальний процес, до Галини Кузьменко звернулись депутати районної ради з листом-проханням завідувачки районного відділу освіти зробити перерозподіл коштів міського бюджету.

"Був проведений виконком, під час якого мені стало зле через хворобу і я вийшла в окрему кімнату. Туди мені принесли нібито рішення комітету, яке я підписала. Втім, згодом з’ясувалось, що це рішення не було проведено секретарем міської ради, — розповідає Галина Кузьменко. — У школі був проведений ремонт, не допущено розмороження теплової системи, діти приступили до навчання".

Як прокоментувала ситуацію адвокатка Галини Кузьменко Ганна Пашніна, захист категорично не згодний з обвинуваченням.

"Сьогодні нам було вручено два клопотання, стосовно підзахисної: про взяття її під домашній арешт і відсторонення від посади, — говорить адвокатка. — Викликає подив та оперативність, яку проявляє прокуратура в цій справі. Прокурори мали узгодити виклики з підозрюваною та її захистом. Ніколи не відправляються повістки з дня на день. У матеріалах справи відсутні пояснення осіб, які можуть надати зовсім іншу інформацію стосовно фактів справи. Тому ми вважаємо, що прокуратура веде кримінальне провадження з обвинувальним ухилом і необ’єктивно".

На знак підтримки очільниці міста, яка змогла не допустити зриву навчального процесу  28 серпня 2017 року під будівлею Соборного суду у Дніпрі зібрались громадські активісти та колишні бійці АТО.

Вони стверджують, що підтримують жінку, бо вона відома як громадська активістка та мати загиблого від поранень під Іловайськом бійця полку «Дніпро-1» Андрія Савчука.

Заступниця голови громадської організації "Родинне коло загиблих героїв" Ольга Бойко під час пікету біля Соборного суду заявила: "Швидко призначений на сьогодні суд перенесли. Завтра у нас вшанування пам’яті загиблих під Іловайськом. Відволікати людину, яка втратила сина, на судові розборки в ці дні не по-людяному, а свій авторитет вони знизили до нуля". 




Активісти у соцмережах підтримують Галину Кузьменко.

Людмила Кострюкова, разом із своїми коментарями, опублікувала звернення Галини Кузьменко до Президента України із закликом зупинити політичний тиск.




Активісти та ветерани АТО закликають збиратися на підтримку Галини кузьменко на наступне засідання суду, яке має відбутися 30 серпня.