Чиновників Адміністрації морпортів підозрюють у завданні 10 млн грн збитків державі

16:52, 29.08.2017

Правоохоронці викрили схему розкрадання коштів, які передбачалися для ремонту морського судна-буксира «Олександр Охрименко»

 

Про це повідомляє прес-служба Генпрокуратури.

 

ГПУ та СБУ встановили, що у 2016 році посадовці Адміністрації морських портів провели конкурс на ремонт судна-буксира, який належить державі. Переможцем зазначених торгів визначено ТОВ «Міленіум Меритайм», з яким і було укладено відповідний договір.

 

«У рамках виконання умов зазначеного договору, службові особи ДП «Адміністрація морських портів України» за попередньою змовою зі службовими особами певного суб’єкта господарювання та інших компаній – підрядників та постачальників, протиправно виготовили та надалі використали низку документів про обсяги і вартість ремонтних робіт, на підставі яких на банківські рахунки переможця конкурсних торгів перераховано бюджетні кошти в сумі 49 млн грн», - йдеться у повідомленні.

 

П'ять млн гривень з зазначеної суми були перераховані на інші суб’єкти господарювання, але ніяких послуг вони не надавали. Надалі гроші через низку фірм були виведені у готівку та розподілені між учасниками схеми.

 

«Таким чином, внаслідок вказаних неправомірних дій державі завдано збитків на суму майже 10 млн грн», - повідомили в ГПУ.

 

У Генпрокуратурі додали, що в трьох областях в офісах та вдома у причетних до злочину тривають обшуки, а також на судні-буксирі «Олександр Охрименко».

 

Посадовцям загрожує від 7 до 12 років позбавлення волі.