Керівнику апарату Кличка в КМДА оголосили підозру за фальшивий диплом

14:56, 31.08.2017
Керівнику апарату Кличка в КМДА оголосили підозру за фальшивий диплом

Чи навчався у Львові Володимир Бондаренко тепер дізнається прокуратура (КМДА)

Прокуратура оголосила підозру керівнику апарату в Київській міськадміністрації за те, що він мав та використовував підроблений диплом Львівського національного універвситету імені Івана Франка.

Про це повідомляє прокуратура міста Києва.

"За погодження Київської місцевої прокуратури №10 керівнику апарату Київської міської державної адміністрації (КМДА) 31.08.2017 оголошено підозру за фактом використання завідомо підробленого документу, а саме диплому Львівського національного університету імені Івана Франка, та сприянні у виготовленні цього підробленого документу", - ідеться в повідомленні.

У санкції кримінальної статті, яку закидають заступнику Віталія Кличка - "підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів", ідеться, що винного у такому злочині можуть покарати до двох років обмеження волі.

Столична прокуратура не вказує імені підозрюваного у підробці документів, але називає посаду. Очевидно, правоохоронці взялися за Володимира Бондаренка.

Програма "Схеми" у травні 2017 року зняла сюжет про керівника апарату КМДА Володимира Бондаренка, в якому доводила: його диплом про освіту бакалавра у Львівському національному університеті імені Івана Франка - підроблений. На основі цього фальшивого документа він отримав справжній - диплом спеціаліста в КНУ імені Тараса Шевченка.

Під час допиту в слідчого, який веде справу заступника Кличка, Володимир Бондаренко відмовився свідчити, посилаючись на ст. 63 Конституції України.