Контрольний пункт в Станиці Луганській терористи обстріляли із стрілецької зброї

08:27, 04.09.2017
Контрольний пункт в Станиці Луганській терористи обстріляли із стрілецької зброї

КПВВ у Станиці Луганській вчергове було обстріляне терористами (Прес-центр штабу АТО)

Пропускний пункт у Станиці Луганській, через який щодня проходять сотні мирних місцевих жителів, терористи вчергове обстріляли зі стрілецької зброї.

Про це повідомляє прес-центр штабу АТО.

"3 вересня, о 21:15 російсько-окупаційні війська обстріляли зі стрілецької зброї контрольно-перепускний пункт в’їзду/виїзду КПВВ «Станиця Луганська»", - ідеться в повідомленні.

Українські військові відзначають, що цей ганебний випадок вчергове підтверджує небажання керівництва ОРЛО розпочати процес відведення військ у визначених місцях та неспроможність РФ впливати на підконтрольні збройні формування.

Відзначається, що українські військові, щоб не допустити збільшення вогню та захистити мирних жителів віогню у відповідь не відкривали, та "продемонстрували непохитну стриманість та відвагу заради відновлення миру та безпеки в регіоні Луганської області".

"Незважаючи на готовність підрозділів сил АТО дати відповідну вогневу відсіч, вживаються заходи для недопущення загострення безпекової ситуації, збереження життя цивільного населення та забезпечення функціонування всіх органів влади та соціального захисту", - наголошують в прес-центріштабу АТО.

Нагадаємо, що на контрольно-пропускному пункті в Станиці Луганській терористи почали викрадати людей, які залишили контрольовану Україною територію. Там 31 серпня зник Микола Пєтухов, який підробляв тим, що переносив сумки тим, хто йшов між пунктами пропуску. Правозахисники побоюються за його долю, бо попередній подібний випадок закінчився трагічно: ще одного хлопця-вантажника знайшли застреленим у Луганську після зникнення із КПВВ.