У судді Олега Голяшкіна вилучили 100 тисяч доларів

16:53, 05.09.2017
У судді Олега Голяшкіна вилучили 100 тисяч доларів

Суддя Олег Голяшкін має неоднозначну репутацію.

Детективи НАБУ вилучили готівку на суму більше 100 тисяч доларів під час обшуку в квартирах та службовому кабінеті судді Вищого адмінсуду Олега Голяшкіна у Києві ще у серпні.

 

Про це пишуть "Наші гроші" із посиланням на ухвалу Галицького районного суду Львова у вівторок.

 

Повідомляється, що на ці кошти вже накладено арешт.

 

"9 серпня під час проведення обшуку двох об’єднаних квартир по вул. Лаврська, 10 у Києві детективи НАБУ виявили та вилучили грошові кошти: $98659, 5225 євро, 430 фунтів стерлінгів. Як вказує слідство, суддя Голяшкін не зміг підтвердити та пояснити законність набуття понад $37 тисяч", - йдеться в інформації.

 

Окрім того, того ж дня під час проведення обшуку в службовому кабінеті судді Голяшкіна у ВАСУ детективи НАБУ вилучили 1 тисячу доларів. Суддя пояснив, що ці кошти йому не належать і він про них нічого не знає.

 

Вказані грошові кошти постановою детектива визнані речовими доказами у кримінальному провадженні, порушеному за статтею "Декларування недостовірної інформації".

 

Зазначимо, що обшуки в кабінеті судді Вищого адміністративного суду Олега Голяшкіна (сам суддя при проведенні слідчих дій був відсутній) відбулися в рамках провадження про можливе незаконне збагачення судді.

 

Показово, що суддя Голяшкін судиться за службову квартиру в Києві, хоч має мінімум 5 своїх. За 2016 рік суддя задекларував 61 тис. доларів готівки власних, і 7 тис євро – дружини. На банківських рахунках вони вказали всього 1260 грн. За цей рік Голяшкін заробив 367 тис. грн, а його дружина Олена Голяшкіна, яка навчається у Національній академії держуправління при Президентові України, – 36 тис грн стипендії.

 

У квітні цього року Громадська рада доброчесності повідомила, що Голяшкін припинив участь у конкурсі до нового Верховного суду, оскільки колегія Вищої кваліфкомісії суддів погодилася із висновком ГРД про невідповідність цього кандидата критеріям доброчесності та професійної етики.