На Рівненщині 16 дітей отруїлися у школі

12:00, 07.09.2017

У гімназії селища Зарічного Рівненської області отруїлися 16 учнів початкових класів.

 

Про це повідомляє Держспоживслужба.

 

«Через спалах захворювання на гостру кишкову інфекцію постраждало 16 учнів перших класів навчально-виховного комплексу «Загально освітня школа І ст. - гімназія» смт Зарічне, що на Рівненщині. До інфекційного відділення Зарічненської центральної районної лікарні з діагнозом: «Харчове отруєння» було госпіталізовано 14 учнів, двоє дітей від госпіталізації відмовились та лікуються амбулаторно», - йдеться у повідомленні.

 

Спеціалісти служби під час обстеження харчоблоку школи виявили кілька санітарних порушень та показників якості деяких продуктів. Саме це, на думку експертів, могло стати причиною отруєння.

 

«Зокрема, у харчоблоці не було достатньої кількості холодильного та морозильного обладнання та відсутні термометри для контролю температурного режиму; не дотримується «товарне сусідство» при зберіганні харчових продуктів, що швидко псуються; порушуються вимоги обробки яєць; мийні ванни в м’ясному цеху не підключені до каналізаційної мережі, а частина розроблювального інвентарю потребує заміни та поновлення маркування; у закладі недостатньо стелажів для зберігання кухонного посуду та відсутні контейнери для зберігання овочів; з порушенням ведеться журнал бракеражу готової продукції; недостатня кількість інвентарю для прибирання тощо», - пояснюють у Держспоживслужбі.

 

Для встановлення точних причин отруєння призначені додаткові експертизи.

 

Харчоблок у школі поки закрили.