Саакашвілі вирушив до «Краковця» на українському кордоні

13:14, 09.09.2017
Саакашвілі вирушив до «Краковця» на українському кордоні

Екс-глава Одеської облдержадміністрації Міхеїл Саакашвілі виїхав з Польщі до пункту пропуску "Краковець" на українському кордоні. Про це він повідомив у Facebook.
 
"Все, ми виїжджаємо у Краковець, Україну", - написав Саакашвілі.
 
Правоохоронці і прикордонники почали готуватися до приїзду політика вже давно - "Краковець" обгородили колючим дротом і порадили 10 вересня користуватися іншими пунктами пропуску через можливі "політичні акції".
 
Також правоохоронці затримали колону, яка їхала зустрічати з Польщі Міхеіла Саакашвілі на пункті пропуску "Краковець". У Facebook відповідну трансляцію веде на сторінці "Штаб блокади торгівлі з окупантами", учасники якого перебувають у колоні.
 
Вночі у "штабі" теж повідомляли про подібне затримання. Колона їхала через Київ до КПП "Краковець", активістів затримали на в’їзді у Бровари.
 
Зазначається, що правоохоронців "не давали їм вийти з машин, вимагали провести обшук машин і людей".
 
Як повідомляла "УМ", наприкінці липня президент України Петро Порошенко своїм указом затвердив втрату Міхеїлом Саакашвілі громадянства України – за повідомленнями, через свідоме подання неправдивих відомостей при набутті українського громадянства. У Генпрокуратурі заявляли, що Міхеїл Саакашвілі може потрапити в Україну тільки після оформлення візи.