Шкіряк не виключає, що вибух авто на Бесарабці був терактом

15:20, 09.09.2017

Радник міністра внутрішніх справ Зорян Шкіряк не виключає, що вчорашній вибух автомобіля біля Бессарабської площі, в якому їхав Тимур Махаурі, може бути перекваліфіковано у теракт, наразі злочин розслідується за статтею "Навмисне вбивство". Про це Шкіряк написав у Facebook.

"Наразі, злочин розслідується за статтею "Навмисне вбивство", але ми не виключаємо, що цю статтю може бути перекваліфіковано в "Терористичний акт", - заявив Шкіряк.

Слідчі Нацполіціі відпрацьовують всі можливі версії події, їх на цей момент шість: навмисне вбивство, терористичний акт, російські спецслужби, бізнес-кримінальні розборки, особиста неприязнь, особиста помста.

За попередніми висновками експертизи, потужність вибухового пристрою в автомобілі Махаурі, становила від 600 гр до 1000 гр в тротиловому еквіваленті. 
 
Як повідомляла "УМ", у п’ятницю ввечері в центрі Києва, в районі Бесарабської площі вибухнув автомобіль, в якому загинув чеченський розвідник, доброволець, який воював за Україну з російськими окупантами Тимур Махаурі. З ним у машині були жінка і дитина.