До «Краковця» автобуси з тітушками підвезли «зустрічати» Саакашвілі

17:55, 09.09.2017
До «Краковця» автобуси з тітушками підвезли «зустрічати» Саакашвілі

На кордон з Польщею до пункту пропуску "Краковець", куди 10 вересня має приїхати екс-голова Одеської облдержадміністрації Михеїл Саакашвілі, прибули автобуси з "тітушками".  
 
Молодиків на КПП виявили активісти - прибічники екс-президента Грузії Міхеіл Саакашвілі. Вони кілька годин чекали на прибуття поліції через "тітушок", щоб перевірити, чи не мають ті з собою незаконної зброї, оскільки деякі з молодиків поводилися агресивно, погрожували прихильникам Саакашвілі ножем, а на питання, чому вони на КПП заявляли, що приїхали "на екскурсію". За словами молодиків, вони приїхали з Харкова, Кременчуга, Києва. 
 
Поліції, яка прибула на місце події,  молоді люди заявили, що не мають документів, свої ім'я, вік та місце проживання називали усно. Деякі з них заявили, що їм 18 років, а приїхали вони,  бо "проти Саакашвілі".
 
 
Разом з тим Давид Сакварелідзе, член РНС, який також перебуває на КПП "Краківець", заявив: жодної реакції з боку поліції немає.
 
"Нам також повідомили, що ще 6 автобусів стоять в селі Наконечне, є інформація про заплановані вночі провокації у нашому таборі", - додав він.

Як повідомляла "УМ", наприкінці липня президент України Петро Порошенко своїм указом затвердив втрату Міхеїлом Саакашвілі громадянства України – за повідомленнями, через свідоме подання неправдивих відомостей при набутті українського громадянства. У Генпрокуратурі заявляли, що Міхеїл Саакашвілі може потрапити в Україну тільки після оформлення візи. Відзначимо, що у час видання наказу про позбавлення громадянства Саакашвілі був у США.

Cьогодні Саакашвілі заявив, що виїхав з Польщі до пункту пропуску "Краковець".

Правоохоронці і прикордонники почали готуватися до приїзду політика вже давно - "Краковець" обгородили колючим дротом і порадили 10 вересня користуватися іншими пунктами пропуску через можливі "політичні акції".