У Нью-Йорку вшанували пам'ять жертв теракту 11 вересня (фото)

17:55, 11.09.2017
У Нью-Йорку вшанували пам'ять жертв теракту 11 вересня (фото)

Дональд Трамп із дружиною Меланією під час пам'ятних заходів.

Пам'ятні заходи до 16-річчя терористичної атаки 11 вересня проходять у Нью-Йорку в понеділок.

 

Дональд Трамп вперше вшанував пам'ять жертв терористичної атаки в якості президента США.

 

Про це повідомляють світові ЗМІ.

 

Хвилина мовчання була оголошена в той самий момент часу, коли перший з чотирьох викрадених терористами літаків влетів в одну з веж-близнюків 11 вересня 2001 року, повідомляє Associated Press.

 

 

Пізніше президент Дональд Трамп і перша леді США Меланія Трамп відвідали Пентагон, де вшанували пам'ять 125 загиблих в цей день під час атаки оборонного відомства іншим викраденим терористами "Боїнгом".

 

"Наші цінності збережуться, наш народ процвітатиме, наша країна переможе, і пам'ять про наших близьких ніколи не помре", - сказав пан Трамп.

 

 

Нагадаємо, що сьогодні, 11 вересня 2017 року, виповнюється 16 років з дня терористичних нападів на США. 11 вересня 2001 року терористи-смертники використали чотири пасажирські літаки для нанесення ударів по будівлям в Нью-Йорку і Вашингтоні.

 

 

Два літаки врізалися, один за іншим, у вежі Всесвітнього торгового центру в Нью-Йорку, третій літак з пасажирами врізався в будівлю Пентагону у Вашингтоні, четвертий літак впав на поле в штаті Пенсільванія після сутички пасажирів з групою терористів.

 

Жертвами нападів стали близько трьох тисяч американців та громадян багатьох країн світу.