Саакашвілі офіційно звинуватили в незаконному перетині кордону

09:45, 12.09.2017
Саакашвілі офіційно звинуватили в незаконному перетині кордону

В готелі "Леополіс" шукали Міхо Саакашвілі (David Sakvarelidze)

В готель "Леополіс", де мешкає Міхеїл Саакашвілі близько 7 ранку прийшли прикордонники у супроводі поліції, щоб вручити протокол про адміністративне правопорушення - незаконний перетин кордону.

Правоохоронці намагалися вручити протокол особисто Міхеїлу Саакашвілі.

Надати цей протокол адвокатам Саакашвілі, які були у холі готелю та спілкувалися зі співробітниками державної прикордонної служби, вони відмовилися.

Відео із місця подій опублікував Іван Слободянюк у Facebook.




На місці подій знаходиться народний депутата Семен Семенченко, який назвав дії прикордонників "ганьбою" та наголошував, що його обрали депутатом, щоб він контролював правоохоронців.

Варто відзначити, що правоохоронці під час спілкування у холі готелю неодноразово заявляли, що не знають, де знаходиться Міхеїл Саакашвілі. У відповідь його адвокати наголошують, що для розшуку очільника "Руху нових сил" потрібно мати рішення суду.

По протокол Міхеїл Саакашвілі так і не прийшов.

Давид Сакварелідзе повідомляє, що до готелю "Леополіс" підтягуються наряди поліції.

За його словами, вже арештували Андрія Котиченка, який супроводжував Міхеїла Саакашвілі при перетині кордону. 




Нагадаємо, 10 вересня Міхеїл Саакашвілі перетнув кордон у пункті пропуску "Шегині" без відповідного оформлення документів та у супроводі декількох сотень осід, у тому числі народних депутатів.

У липні Петро Порошенко позбавив Міхеїла Саакашвілі громадянства України, яке надав перед тим, як екс-президент Грузії за його поданням у травні 2015 року очолив Одеську область.