Генерал Гриняк уник домашнього арешту завдяки раптовій відпустці судді

20:58, 12.09.2017
Генерал Гриняк уник домашнього арешту завдяки раптовій відпустці судді

Генерал Володимир Гриняк керує сектором громадської безпеки у Націгвардії (UA:Перший)

На другий суд зі зміни запобіжного заходу для генерала Володимира Гриняка не прийшла через раптову відпустку суддя Олеся Батурин.

Про це повідомляє видання "Тексти".

"На дверях кабінету судді Батрин - оголошення про те, що з 11 по 13 вересня вона у відпустці", - повідомив представник Департаменту спецрозслідувань Олександр Ковальчук.

В розкладі судді Батрин на 11, 12 і 13 вересня - багато призначених засідань, з чого можна зробити висновок, що відпустка з 11 по 13 вересня могла бути раптовою і не була спланована заздалегідь - інакше б засідання на ці дати просто не призначались.

Варто відзначити, що засідання у справі генерала Гриняка, якого звинувачують в розгоні Майдану 18 лютого 2014 року, зірвалося 8 вересня, бо на нього не з’явився сам генерал.

Він пояснив це тим, що був у відрядженні, адже до цього часу обіймає посаду керівника громадської безпеки Нацгвардії.

Через неявку на суди та до слідчого Олександр Ковальчук вимагає, щоб підзрюваного в розгоні Майдану Володимира Гриняка відсторонили від керівної посади в Національній гвардії.

Як нагадують "Тексти", у грудні 2016-го прокуратура клопотала про взяття під варту генерала, але його взяли на поруки нардепи від "Народного фронту". Тоді вони заявили, що генерал насправді був на стороні майданівців і передавав їм "важливу інформацію".

У свою чергу, прокуратура вказує на те, що свідчення Гриняка могли б допомогти у розслідуванні загибелі та поранень людей під час штурму Майдану 18-го лютого, але він відмовляється свідчити. А його поручителі за три роки не надали слідству ту "важливу інформацію", яку генерал буцім-то передавав протестувальникам.

Як повідомляла "УМ", адвокати потерпілих під час Революції Гідності звинувачують суддів у затягуванні розгляду "справ Майдану".