Саакашвілі втаємничено виїхав зі Львова до Чернівців

10:37, 13.09.2017
Саакашвілі втаємничено виїхав зі Львова до Чернівців

Ще у вівторок Саакашвілі радо спілкувався з пресою в готелі "Леополіс".

Лідер "Руху нових сил" Міхеїл Саакашвілі виїхав із готелю "Леополіс" у Львові серед ночі. За даними його оточення колишній президент Грузії зустрічатиметься зі своїми прихильниками на мітингу в Чернівцях у середу о 18:00.

 

Про це повідомляють львівські ЗМІ у середу вранці.

 

Джерела у правоохоронних органах переконані, що станом на ранок середи політик межі Львівської області не залишав.

 

Ще з вечора вівторка у фойє готелю «Леополіс», де Саакашвілі винаймав номер, було дуже людно: тут перебували його охоронці та соратники. Пізніше усі вони різко вийшли на двір, де сіли до мікроавтобуса батальйону "Донбас" та інших автівок і поїхали.

 

Кілька охоронців Саакашвілі лишились усередині та запевнили журналістів, що їхній шеф нікуди не збирається їхати та ночуватиме у номері. Згодом із ліфта вийшов сам Саакашвілі й залишив готель. Охоронці сказали, що політик поїхав у справах.

 

За певний час мікроавтобус повернувся під готель, та делегацію на чолі з Саакашвілі журналісти не побачили. Працівники готелю також зауважили, що політик не повертався.

 

За неофіційними даними джерел оточення Саакашвілі, у вівторок ввечері обговорювалося, як провести 13 вересня зустріч з людьми у Чернівцях. Тому інформацію про пересування Україною лідера «Руху нових сил» утаємничили з питань безпеки і задля уникнення провокацій влади.

 

Саме тому, як повідомляє УНІАН, Сакашвілі вночі нібито не залишав Львів, а заночував в іншому місці, для того, щоб вранці, перед від‘їздом до Чернівців, відвідати Форум видавців у Львові, який відкривається саме у середу.

 

Пізніше прес-секретар Саакашвілі Дарина Чиж повідомила у коментарі виданню «Українська правда», що лідер "Руху нових сил"13 вересня дійсно поїде зі Львова до Чернівців.

 

"Сьогодні о 18:00 Міхеїл буде в Чернівцях на центральній площі", - сказала пані Чиж, але не уточнила інших подробиць.

 

Директор департаменту комунікації МВС Артем Шевченко заявив, що у зв'язку з поїздкою Саакашвілі правоохоронці не вживатимуть жодних додаткових заходів.

 

За його словами, МВС не збирається «коментувати кожен крок цієї особи, забагато честі». При цьому, поліція забезпечить порядок на мітингу в Чернівцях паралельно розслідуючи кримінальні провадження щодо прориву кордону на пункті пропуску «Шегині» за участі Саакашвілі і його прихильників.

 

Раніше Саакашвілі заявляв, що поїде в тур Україною автомобілем, адже неможливо скористатися літаком чи поїздом без паспорта, який у нього нібито вкрала поліція і доставила на робочий стіл Президента Петра Порошенка.