Керівника тюрем та СІЗО Південного регіону звинуватили у катуванні в’язнів

15:20, 15.09.2017
Керівника тюрем та СІЗО Південного регіону звинуватили у катуванні в’язнів

Очільник пенетенціарної служби в Одесі - Анатолій Ковтун (Юрій Луценко. Facebook)

Виконуючому обов’язки начальника Південного міжрегіонального управління з питань виконання кримінальних покарань та пробації Міністерства юстиції вруичли підозру у катуванні в’язнів.

Про це у Facebook повідомив Генеральний прокурор України Юрій Луценко.

"Критична ситуація в Одеському СІЗО, де підсудним була вбита працівниця установи, а керівництво Пенітенціарної служби організувало масове побиття утримуваних, стала останньою краплею", - зазначив Юрій Луценко.

Він нагадав, що звернула увагу на катування в’язнів в Одеському СІЗО, яке належить до Південного регіону, омбудсмен Валерія Лутковська.




Юрій Луценко не вказав імені посадовця, якому оголосили підозру.

За даними сайту Південного міжрегіонального управління з питань виконання кримінальних покарань та пробації Міністерства юстиції, це відомство очолює Анатолій Миколайович Ковтун.




Нагадаємо, у середині серпня арештант вбив та розчленував спрацівницю одеського СІЗО. При розслідуванні обставин трагедії арештованих били, на що Генеральному прокурору поскаржилася Уповноважена з прав людини. Після термінового розслідування начальник СІЗО Одеси В’ячеслав Коваль був усунутий від посади.