У київському метро затримали хлопця з гранатою РГД-5

14:08, 16.09.2017
У київському метро затримали хлопця з гранатою РГД-5

Вилучені поліцією боєприпаси на станції метро "Вокзальна".

Правоохоронці виявили у підозрілого 22-річного молодика гранату РГД-5, запал до неї, три димові шашки та два глушники до АКМ під час особистого огляду на станції метро "Вокзальна" в Києві у суботу.

 

Про це повідомляє прес-служба поліції Києва.

 

«В ході відпрацювання території столичної підземки в рамках проведення операції "Зброя та вибухівка" працівники управління поліції метрополітену помітили у вестибюлі підозрілого молодика та запросили його до кімнати поліції. Під час особистого огляду у 22-річного молодика виявили та вилучили небезпечні предмети», - йдеться у повідомленні.

 

Правоохоронці встановили особу затриманого. Ним виявився уродженець Чернігівської області, який раніше не притягувався до кримінальної відповідальності.

 

За його словами, частину боєприпасів він нібито знайшов у Рівненській області, інші небезпечні предмети замовив через мережу Інтернет. Молодий чоловік відмовився пояснювати куди і з якою метою перевозив ці речі.

 

Слідчим відділом розпочато кримінальне провадження за ч. 1 ст. 263 (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України.

 

Вилучені боєприпаси відправлені на експертне дослідження. Фігурантові загрожує до семи років позбавлення волі.