У Мексиці стався масштабний землетрус: понад 150 загиблих (фото, відео)

07:20, 20.09.2017
У Мексиці стався масштабний землетрус: понад 150 загиблих (фото, відео)

Центральна Мексика зазнала значних руйнувань.

Потужний землетрус магнітудою 7,1 балів стався у центральній частині Мексики у вівторок. Землетрус триває, наразі він обвалилив десятки будівель в густонаселеній столиці Мехіко. За попередніми даними загинуло щонайменше 149 осіб.

 

Про це повідомляють світові ЗМІ і місцеві мешканці у соцмережах.

 

За даними геологічної служби США, епіцентр землетрусу знаходився в центральному штаті Пуебла в 123 кілометрах на південний схід від Мехіко.

 

Поштовхи були відчутні у Мехіко. На відеозаписах телеканалів видно щонайменше один частково зруйнований будинок.

 

"У постраждалих районах введено надзвичайний стан. За розпорядженням президента, у столиці країни Мехіко розміщені 3 тисячі військовослужбовців. На руїнах повалених будівель працюють рятувальники та волонтери", - йдеться в повідомленні.

 

 

Метрополітен і наземний громадський транспорт у Мехіко перейшли на безкоштовний режим роботи після сильного землетрусу, повідомляє мексиканський канал Televisa. За даними столичного аеропорту, на деякий час після поштовху була перервана його робота. Зараз аеропорт функціонує в нормальному режимі.

 

 

В Інших містах руйнувань зазнали фасади деяких будівель, а їх уламки пошкодили автомобілі. Тисячі людей вийшли на вулиці, щоб врятуватися.

 

Як пише Associated press, мер Мехіко Мігель Анхель Мансера повідомив, що в столиці обвалилося 44 будівлі.

 

 

Глава національного агентства цивільної оборони повідомив, що підтверджені втрати в результаті землетрусу зросли до 149.

 

За його даними 55 осіб загинуло в штаті Морелос, на південь від Мехіко. Крім того, 49 людей загинули в столиці, 32 - в штаті Пуебла, 10 - в штаті Мехіко і 3 - в штаті Герреро.

 

 

 

 

Крім того, землетрус викликав виверження вулкана Попокатепетль. В результаті обвалу церкви, яка стояла біля підніжжя вулкану, загинули ще 15 осіб.