В Одесі штурмували мерію з фаєрами і газом (фото)

12:28, 20.09.2017
В Одесі штурмували мерію з фаєрами і газом (фото)

Сутички під мерією Одеси були запеклими.

Запеклі сутички між поліцією і протестувальниками відбулися під будівлею мерії Одеси у середу. Кілька сотень активістів, серед яких було чимало представників правих сил з ВО "Свобода", "Національного корпусу", націоналістичної організації "Сокіл" тощо, які намагалися прорватися на засідання міськради.

 

Багато людей прийшли без будь-якої символіки

 

Мітингувальники вимагали відставки мера геннадія Труханова і розпуску міськради після трагедії в дитячому таборі «Вікторія», де внаслідок пожежі загинуло троє дітей, багато інших постраждали. Чиновникам закидали корупційні схеми під час реконструкції табору.

 

Про це повідомляють місцеві ЗМІ.

 

Зокрема, перша запекла бійка відбулася близько 11-ї години сталася біля бічного входу. В неї втрутилися патрульні, але дісталося і журналістам. У роботі сесії було оголошено перерву.

 

 

Після цього націоанілсти запалили фальшфєри на площі і почали скандувати: «Україна - понад усе!», «Труханов - у відставку!», «Ми їх переможемо!», «Ганьба!» тощо.

 

 

"Об 11.10 поліція застосувала газ, затримано кількох активістів. Також серед мітингувальників є кілька постраждалих. Мітингувальники також застосували газ і відтіснили поліцейських" - повідомляє кореспондент видання "Думская".

 

 

Радник голови Нацполіції Одеської області Руслан Форостяк розповів ВВС Україна, що ситуація напружена , емоції вирують, у натовпі є дуже багато провокаторів. За його словами, активісти використовують трагедію у таборі «Вікторія» для нагнітання ситуації.

 

Лідеру одеського осередку "Свободи", колишньому народному депутату Павлу Кириленку вдалося потрапити в мерію. Через 10 хвилин він вийшов і заявив, що там "окопалися сепаратисти". «Свободівці» заявили, що йдуть до обласної прокуратури вимагати розпуску міськради. Потім вони хочуть відвідати з такою ж вимогою губернатора.

 

 

Поліцейські закликають мітингувальників не порушувати громадський порядок. Всі події, які відбуваються у Одеської міськради, документуються працівниками поліції.

 

 

Після того, як активісти пішли до облпрокуратури, сесія відновила свою роботу.

 

Тоді як до мітингувальників під будівлею прокуратури області вийшов прокурор Одещин Олег Жученко.

 

За даними поліції, після бійок на Думській площі за медичною допомогою звернулися 20 поліцейських і 16 співробітників Нацгвардії.

 

За фактом конфлікту між мітингувальниками і правоохоронцями розпочато кримінальне провадження за ч. 4 ст. 296 (хуліганство) Кримінального кодексу України.

 

Як повідомляла «УМ», в ніч на 16 травня в Одесі в оздоровчому дитячому таборі "Вікторія" сталася масштабна пожежа, яка забрала життя трьох дівчаток віком від 8 до 12 років. Усі вони були учасницями одного хореографічного ансамблю.

 

Увечері в суботу під будівлею Одеської міськради сталися сутички між ‎протестувальниками і правоохоронцями.‎Активісти намагалися потрапити до ‎будівлі міськради. Охоронці мерії застосували сльозогінний газ.‎