На Запоріжжі виявили реабілітаційний центр, де катували людей (відео)

22:09, 20.09.2017
На Запоріжжі виявили реабілітаційний центр, де катували людей (відео)

(Фото: Національна поліція)

У Запорізькій області правоохоронці звільнили близько ста людей з так званого центру реабілітації алко- і наркозалежних.

 

Про це повідомляє Нацполіція.

 

Зазначається, що люди утримувалися в центрі проти їхньої волі, щодо них застосовувалися заходи фізичного та психологічного впливу.

 

Правоохоронці провели 5 обшуків у центрах утримання людей. Поліція встановила, що кілька чоловіків - 1987, 1984, 1980 та 1972 років народження створили Центр з реабілітації осіб з наркотичною та алкогольною залежністю, який не має жодних документів, медпрацівників та не є лікарською установою.

 

За п'ятьма адресами центру - на вулицях Курчатого, Мурманській, Донецькій, Нижній у Запоріжжі, а також у селі Володимирівське Запорізького району провели обшуки.

 

Під час обшуків знайшли магазин з патронами калібру 5,6 мм до пістолета «Марголіна» та дві дерев’яні біти.

 

«Лікування» у більшості випадків сплачували родичі - від 2,5 тисяч до 3,5 тисяч гривень на місяць.

 

«Пацієнти» проживали у приватних будинках у невеликих кімнатах, спали на двоярусних ліжках. Щоб не було можливості втекти, забирали телефон і паспорт. За будь-які провини та проступки до них застосовували фізичний та психологічний вплив. Деяких навіть зв’язували, тримали у підвалах та не годували по дві доби. Раціон «пацієнтів» переважно складався з супу, каші та води», - повідомляє поліція.

 

Пацієнти центру розповіли правоохоронцям, що їх змушували молитися, били, утримували без їжі та не випускали.