Під Авдіївкою відбувся жорсткий бій з окупантами

08:42, 21.09.2017
Під Авдіївкою відбувся жорсткий бій з окупантами

Лейтенант Олексій Чеботарь на позиції ЗСУ поблизу Авдіївки. (Фото штабу АТО)

Обстановка дещо загострилась у районі АТО наприкінці минулої середи. Російсько-окупаційні угруповання 19 разів порушили перемир’я. Найгарячіше було на донецькому напрямку, зокрема, в районі Авдіївської промзони.

 

Про це повідомляє прес-центр штабу АТО у четвер.

 

Майже на кожен другий обстріл сили АТО відповідали вогнем на ураження противника. Внаслідок бойових дій один український захисник отримав поранення.

 

"Ввечері, в районі Авдіївської промзони, бойовики декілька годин обстрілювали наші опорні пункти з різних видів гранатометів, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї. Наші захисники жорстко відповідали ворогу. В результаті одного з цих протистоянь, близько 18-ї години, отримав кульове поранення один український військовий. Крім того, вчора тричі під кулеметний вогонь потрапили наші укріплення поблизу Пісків та двічі – біля Майорська, Зайцевого, Невельського", - йдеться у повідомленні.

 

Зазначається, що минулої доби окупанти вкотре продемонстрували і своє ставлення до цивільного населення.

 

«Знаючи, що КПВВ Майорськ завершує роботу із пропуску громадян о 18.30, бойовики в черговий раз здійснили провокацію, випустивши близько 20 машин з цивільними особами за межі свого пункту пропуску», - зазначають у штабі АТО.

 

Отже, люди, що намагалися в’їхати на підконтрольну Україні територію, стали заручниками ситуації. У той же час, бойовики відкрили вогонь по позиціях ЗСУ.

 

Внаслідок цієї провокації, цивільні, серед яких люди похилого віку та жінки із дітьми, опинилися на лінії вогню та були змушені тікати і шукати прихистку на позиціях українських військових.

 

Про цю провокацію негайно було проінформовано СЦКК та наглядову місію ОБСЄ. Та, незважаючи на те, що бойовики повідомили про дотримання режиму тиші поблизу КПВВ Майорськ, вже через п’ять хвилин з боку противника знову розпочався обстріл.

 

Українські військові евакуювали цивільних осіб у більш безпечне місце та впродовж ночі забезпечили їх охорону.

 

«Ця чергова провокація яскраво демонструє, що бойовики нехтують безпекою та життям цивільних осіб та цинічно порушують перемир’я», - наголошують українські військові.

 

Водночас, на приморському напрямку російські окупанти випустили 14 мін калібру 82 міліметри біля Павлополя і Широкиного. На луганському напрямку в середу  зберігалася тиша.