Росія не бачить сенсу в розгортанні миротворців ООН на кордоні з Україною

09:11, 21.09.2017
Росія не бачить сенсу в розгортанні миротворців ООН на кордоні з Україною

Геннадій Гатілов озвучив позицію Кремля щодо миротворців ООН на Донбасі.

Офіційна Москва у чергове заявляє, що не бачить сенсу в розгортанні охоронної місії ООН на російсько-українському кордоні.

 

Про це заявив заступник міністра закордонних справ Росії Геннадій Гатілов в інтерв'ю ТАСС у четвер.

 

"Вони (представники України – Ред.) хочуть розгортання оонівців по всій території України, включаючи російсько-український кордон. Росія не є стороною в цьому конфлікті, тому немає жодного сенсу в розгортанні миротворців на кордоні", - заявив російський дипломат.

 

Гатілов вважає, що в мінських домовленостях "є ціла низка питань, які повинні бути вирішені до того, як справа перейде в розмову про російсько-український кордон".

 

"Українці все ставлять з ніг на голову - насамперед вони хочуть перекрити кордон Росії з Україною, а потім вже вирішувати чи не вирішувати питання, пов'язані з іншими аспектами врегулювання", - зазначив заступник Лаврова.

 

І додав: "Такий підхід ми не поділяємо, оскільки він суперечить мінським домовленостям".

 

Як відомо, Україна наполягає на перекритті неконтрольованої частини російсько-українського кордону, оскільки РФ саме через неї поставляє зброю, російських військових і боєприпаси на окупований Донбас.

 

Пункт про взяття контролю над кордоном є у Мінських домовленостях. Проте позиції України і Росії розходяться в питанні, який з пунктів має бути виконаний раніше.

 

Як повідомляла «УМ», Президент України Петро Порошенко навів докази присутності російських військових на Донбасі під час виступу в Радбезі ООН у середу.