Росія виводить війська і танки з Білорусі

12:18, 21.09.2017
Росія виводить війська і танки з Білорусі

Російські танки завантажили на платформи на станції "Верайци".

Росія розпочала виведення військ і бойової техніки після завершення військових навчань "Запад-2017" з Білорусі.

 

Про це повідомляє білоруська редакція "Радіо Свобода" у четвер.

 

За даними кореспондентів, 21 вересня на залізничній станції "Верайци" перебувають близько 50 танків різної модифікації, 37 з яких уже завантажені на платформи.

 

Погрузка тривала більше 12 годин.

 

З посиланням на місцевих жителів повідомляється, що з полігону, на якому проходили навчання, танки прибули своїм ходом увечері 20 вересня. Люди зізнаються, що в їх будинках стоїть шалений шум від гуркоту техніки.

 

Зазначається, що російські військові не особливо говіркі, бо за ними пильнують командири, але кажуть, що їм сподобалось, як їх годували в місцевих казармах.

 

Російсько-білоруські військові навчання "Запад-2017" відбувалися з 14 до 20 вересня. Офіційно заявлялося, що в них будуть задіяні близько 13 тисяч осіб.

 

Голова Військового комітету НАТО генерал Петр Павел, заявляв, що спільні масштабні військові навчання Росії і Білорусі "Запад-2017" схожі на підготовку до великої війни.

 

Президент Білорусі Олександр Лукашенко в останні дні навчань відмовився від візиту до Росії через зухвалу поведінку російських вояків по відношенню до білорусів.