У Києві з другої спроби створили муніципальну охорону

18:58, 21.09.2017
У Києві з другої спроби створили муніципальну охорону

Депутати створили муніципальну охорону (Київрада)

На засіданні Київради 61 депутат проголосував за створення Комунального підприємства "Муніципальна охорона".

Нова структура буде охороняти об’єкти комунального майна та зможе охороняти фірми чи приватних осіб, щоб заробити грошей.

"Важливим аспектом є залучення до роботи в підприємстві учасників бойових дій на Сході України, що стане гарним методом адаптації та соціального захисту ветеранів АТО. Наголошую: це не муніципальна варта, не поліція. Йдеться про забезпечення захисту майна територіальної громади Києва, яке перебуває в управлінні комунальних підприємств, бюджетних установ, захисту об’єктів соціальної сфери. Місто зараз платить у рік за охорону комунального майна майже 300 мільйонів гривень! Це КП допоможе в рази зменшити витрати!", – цитує слова міського голови Києва Віталія Кличка прес-служба Київради.

На нову структуру із бюджету Києва виділять 2,5 мільйони гривень.

Планується, що за три місяці КП "Муніципальна охорона" вже сама зможе заробляти кошти.

Нагадаємо, що у липні депутати Київради не підтримали ідею створення муніципальної охорони.


Загони муніципальної охорони або муніципальної поліції створені в різних містах України, інколи навколо співробітників цих структур створюється конфлікт.

Наприклад, в Одесі муніципальна охорона та активісти влаштували штовханину під час мітингу після пожежі в таборі "Вікторія". Сторони конфлікту заспокоювала сльозогінним газом Національна Гвардія та поліція.

Призначення начальником муніципальної поліції в Дніпрі екс-беркутівця Андрія Ткаченка викликало обурення в соцмережах, а мешканці Дніпра зібралися на мітинг.