Найбагатша жінка світу Ліліан Беттанкур померла у Парижі

08:05, 22.09.2017
Найбагатша жінка світу Ліліан Беттанкур померла у Парижі

Ліліан Беттанкур була символом жінки ХХ століття (Reuters)

Найбагатша жінка світу та спадкоємиця L'Oreal Ліліан Беттанкур померла удома в Парижі, їй було 94 роки.

Про смерть Ліліан Беттанкур повідомила її дочка Франсуаза Беттанкур.

"Ліліан Беттанкур померла цієї ночі у себе удома. Їй би виповнилося 95 років 21 жовтня. Моя мати пішла з життя зі миром", - написала її дочка Франсуаза Беттанкур.

За даними видання Forbes, в 2017 році статок Ліліан Беттанкур оцінювався в 40 мільярдів доларів. Вона була найбагатшою жінкою у світі і займала 14-у сходинку в рейтингу найбагатших людей планети. Спадкоємиця L'Oreal не брала участь в громадському житті з 2012 року, повідомляє ВВС.

Ліліан Бетанкур народилася в 1922 році в Парижі в сім'ї Ежена Шюлле, який заснував в 1909 році компанію L'Oreal.

У 1957 році після смерті батька Ліліан Бетанкур успадкувала косметичну імперію і стала головним акціонером L'Oreal.

У 2011 році Бетанкур визнали недієздатною після того, як лікарі діагностували у неї слабоумство й хворобу Альцгеймера, а суд ухвалив рішення передати її під опіку сім'ї.

Сама мільярдерка з висновками медиків і суддів була не згодна, а також погрожувала виїхати з країни, якщо її передадуть під опіку Франсуази Бетанкур-Мейерс, з якою у неї був давній конфлікт.

Побоювання щодо стану психічного здоров'я Бетанкур і її нездатності розпоряджатися своїм майном висловлювали її найближчі родичі задовго до цього.

У 2012 році Ліліан Бетанкур вивели з ради директорів L'Oreal. З того часу вона рідко з'являлася на публіці.

До цього Ліліан Беттанкур втрапила в політичний скандал, а її рахунки перевірялися за підозрою в хабарництві. Із записів її телефонних розмов стало зрозуміло, що Ліліан Беттанкур давала гроші на виборчу кампанію Ніколя Саркозі у 2007 році.  У 2013 році справу закрили за відсутністю складу злочину, хоча Ніколя Саркозі звинувачували також у тому, що він скористався тяжким станом здоров’я жінки, щоб отримати гроші.