У Москві зобразили гвинтівку Шмайссера на пам’ятнику Калашникову (фото)

14:50, 22.09.2017
У Москві зобразили гвинтівку Шмайссера на пам’ятнику Калашникову (фото)

Кожен бажаючий може порівняти StG і автомат Калашникова.

Блогери помітили схему штурмової гвинтівки Шмайссера, використовуваної фашистами у Другій світовій війні, на пам'ятнику Михайлу Калашникову, відкритому в Москві 19 вересня.

 

Про це пише РБК у п’ятницю.

 

Йдеться про схему німецької штурмової гвинтівки Sturmgewehr 44, розробленої у нацистській Німеччині конструктором Хуго Шмайссером.

 

Керівник департаменту з інформполітики Російського військово-історичного товариства, яке було ініціатором і замовником монументу, Надія Усманова пообіцяла, що найближчим часом це зображення приберуть.

 

 

Сам автор скульптури Салават Щербаков пояснив, що використана при створенні пам'ятника схема була взята з інтернету.

 

 

У свою чергу директор із зовнішніх комунікацій концерну "Калашников" Софія Іванова повідомила, що його фахівці не залучалися в якості консультантів при створенні пам'ятника і не здійснювали авторський нагляд скульптурної композиції.

 

 

Виконавчий директор Російського військово-історичного товариства Владислав Кононов повідомив, що у замовника були побажання лише щодо автомата, який тримає в руках Калашников, тоді як усе інше – «політ творчої фантазії скульптора».

 

Пан Кононов також вважає, що помилка скульптора допоможе розвінчати міф про те, що АК-47 був скопійований з гвинтівки Шмайссера. Мовляв, кожен бажаючий може побачити, що «StG і автомат Калашникова — це абсолютно різні автомати».