Під Маріуполем евакуювали селян через вибухи на складі боєприпасів

19:48, 22.09.2017
Під Маріуполем евакуювали селян через вибухи на складі боєприпасів

Пожежа з полів перекинулася на військову частину в Нікольському районі. (Фото поліції Донеччини)

Поліція і військові евакуювали особовий склад військової частини і селян з найближчих будинків після детонації складу боєприпасів у районі села Малоянісоль Нікольського району Донецької області у п’ятницю.

 

Село Малоянісоль, в якому проживають 450 осіб, розташоване за 36 км від Маріуполя.

 

Про це інформує прес-служба Міноборони України і поліція Донеччини.

 

"Сьогодні, близько 15.00, поблизу населених пунктів Малоянісоль і Новоянісоль Нікольського району Донецької області під час пожежі на полях сільськогосподарських виробників відбулося перекидання полум’я на територію військового складу однієї з військових частин, що дислокується у зазначеному районі, внаслідок чого на об’єкті виникла пожежа. Наразі триває евакуація особового складу та вживаються заходи щодо локалізації пожежі", - повідомили у Міноборони.

 

На місце надзвичайної ситуації виїхала оперативна група офіцерів Міноборони та Генштабу ЗС України на чолі із заступником міністра оборони.

 

Наразі поліція спільно з військовою прокуратурою проводять перевірку за фактом детонації боєприпасів в Нікольському районі.

 

Поліція Донеччини повідомила, що боєприпаси на складі військової частини почали вибухати близько 16.20. Після чого правоохоронці оточили небезпечний район, аби люди не потрапили у вогняну пастку.

 

Як повідомили місцевому порталу 0629 очевидці, горить склад боєприпасів: "За словами жителів сусіднього села Новоянісоль вибухає і горить склад боєприпасів. Пожежна служба приїхала, але впоратися з вогнем не може. Вибухи чути на далекій відстані".

 

Мало цього, деякі люди ховалися у підвалах, а деякі у паніці виїжджали з селища. Військові допомагали рятувальникам локалізувати вогонь за допомогою пожежного танку ЗСУ. 

 

Військова частина, на якій через пожежу в полі здетонували боєприпаси, постійно дислокується в цьому регіоні і не задіяна в АТО.

 

Наразі вибухи на складі боєприпасів припинилися, евакуйовано 30 місцевих мешканців з найближчих будинків, повідомили в поліції Донецької області. 

 

 «Поліція спільно з військовою прокуратурою проводять перевірку за фактом детонації боєприпасів в Нікольському районі. Станом на 19.00 вибухи припинилися. Евакуйовано 30 осіб з найближчих будинків», - йдеться у повідомленні.

 

Зазначено, що наразі у місцевій школі поліцейськими розгорнуто оперативний штаб. У зв’язку з тим, що склади боєприпасів знаходяться неподалік житлового сектору, спільними силами було організовано евакуацію мешканців навколишніх будинків.