Пентагон видав посібник з порадами військової протидії Росії

14:05, 24.09.2017
Пентагон видав посібник з порадами військової протидії Росії

У США Пентагон видав посібник для військових "Допомога по російському військовому справі нового покоління", який призначений для підвищення інформованості про тактику Росії в гібридній війні. Видання опубліковано у вільному доступі на сайті PublicIntelligence.
 
Посібник було видано в грудні 2016 року для внутрішнього користування, але він не є засекреченим.
 
Авторами книги вказані - Армія США і Група з асиметричної війни. У посібнику вивчається російська гібридна військова тактика, застосована в Криму і на Донбасі.
 
"Поки американська армія билася в Іраку і Афганістані, вона досягла найвищого тактичного рівня протиборчої сили нашої ери. Однак вороги Америки не відпочивали. Росія спостерігала трансформацію американської армії і почала трансформацію своєї власної", – йдеться у передмові до видання.
 
На 68-ми сторінках посібника зібрані фотографії російської військової техніки з її описами і характеристиками.

У книзі також описана стратегія Росії, спрямована на зміну урядів. Як це було зроблено в операції із захоплення Криму, в якій брали участь підрозділи спеціальних сил, і на Донбасі за участю важко озброєних регулярних підрозділів, що підтримують місцеві маріонеткові угруповання.

Тим часом, автори вказують, що російська армія відчуває нестачу засобів електронної боротьби і авіаційної підтримки і втрата навіть навіть однієї з таких систем - серйозний удар для російських військових. Також відзначається брак мотивації солдатів призовників і потужність, але низька точність військової техніки.