Очільникам департаменту Національної поліції вручили підозри у злочинах проти майданівців

21:44, 29.09.2017
Очільникам департаменту Національної поліції вручили підозри у злочинах проти майданівців

Анатолій Серединський та Ігор Бабич напередодні Євробачення розповідали про безпеку в Києві (колаж "УМ")

Очільникам департаменту превентивної діяльності Національної поліції України вручили підозри у перевищенні влади під час Революції Гідності.

Про вручення підозри трьом колишнім високопосадовцям Міністерства внутрішніх справ повідомляють в Генеральній прокуратурі. При цьому у відомстві не вказують, що двоє підозрюваних продовжують працювати на керівних посадах в Національній поліції.

Про це інформує у Facebook активістка Тетяна Висоцька.

"Повідомлено про підозру у злочинах проти Майдану двом міліціянтам, які СЬОГОДНІ обіймають керівні посади у Національній поліції. Це Ігор Бабич – голова Департаменту превентивної діяльності Нацполіції, Анатолій Серединський - заступник голови Департаменту превентивної діяльності Нацполіції і Сергій Поготов⁠⁠⁠⁠ - керівник групи з охоронної діяльності Департаменту безпеки НАК "Нафтогаз України", - написала вона.

Ігор Бабич під час Майдану був головним інспектором відділу організації служби конвойних підрозділів спецустанов і судової міліції Департаменту громадської безпеки МВС.

Анатолій Серединський під час Майдану - начальник відділу організації служби управління організації служби роботи конвойних підрозділів спеціальних установ і судової міліції Департаменту громадської безпеки МВС.

Сергій Поготов - перший заступник керівника Департамента Громадської безпеки МВС.

В Генеральні прокуратурі зазначають, що підозрюваним інкримінують злочини "передбачені ст. 340, ч. 3 ст. 365 (в редакції Закону від 07.04.2011), ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 365 КК України (в редакції Закону від 07.04.2011), ч. 5 ст. 27, ч. 2 ст. 121 КК України (в редакції Закону від 05.11.2009), ч. 5 ст. 27, п.п. 1,5,12 ч. 2 ст. 115 КК України (в редакції Закону від 05.11.2009)". За таким заплутаним формулюванням без вказання назви "Закону" криються статті про перевищення влади та службових обов’язків.

"Повідомлення про підозру здійснено за фактом системної реалізації організованої колишнім Президентом України – В. Януковичем та іншими високопосадовцями країни перешкоджанню мітингів, зборів та демонстрацій громадян, яке виразилось у тому числі в розробці проектів постанов Кабінету Міністрів України, якими надано дозвіл на незаконне використання спецзасобів (гранат) виробництва РФ для подальшої їх видачі працівникам правоохоронних органів, для застосування відносно учасників акцій протесту в м. Києві в лютому місяці 2014 року, а також координації (сприяння) дій працівників правоохоронних органів під час силових акцій відносно мітингуючих 18-19 лютого 2014 року в м.Києві, із застосування насильства та зброї", - продовжують в прес-службі Генеральної прокуратури.

Одному із підозрюваних у Генеральній прокуратурі закидають отримання неправомірної вигоди, тобто грошей, які виділялися на "премії" силовикам під час Революції Ггідності.

"Слідчими Департаменту спеціальних розслідувань Генеральної прокуратури спільно з працівниками НАБУ було проведено обшуки, де за місцем проживання одного з підозрюваних було виявлено та вилучено значну кількість цінностей (медалі), ноутбуки, чорнові записи, бойові припаси та інше майно", - зазначають в ГПУ.