Там нас теж немає: Росія заперечила присутність військ у Білорусі

15:09, 30.09.2017
Там нас теж немає: Росія заперечила присутність військ у Білорусі

Представник Міноборони Росії Ігор Конашенков запевнив, що російські війська повернулися додому після навчань

У Росії спростували заяву очільника Генштабу ЗСУ Віктора Муженка про те, що російські військові залишилися у Білорусі після завершення навчань "Захід-2017" і навіть назвали його "профнепридатним". Про це заявив офіційний представник Міноборони РФ генерал-майор Ігор Конашенков.

"Заяви Муженка про заховані російські війська в Білорусії демонструють його профнепридатність... Абсолютне неволодіння оперативною обстановкою на відстані сотень кілометрів від столиці власної країни і фантазії про чисельність військ, які там перебувають, - привід для негайного звільнення такого начальника Генштабу", - наголосив він.

Конашенков зазначив, що у такому стані "українська армія є прямою і явною загрозою, перш за все, для самого НАТО".

"Якщо це і є результат проведеного під керівництвом США і Північноатлантичного альянсу переходу українських Збройних сил на стандарти НАТО - то, як то кажуть, - і натовський прапор вам у руки", - додав він.

Представник Міноборони РФ запевнив, що підрозділи російських військ, які брали участь в спільних стратегічних навчаннях "Захід-2017", повернулися в пункти постійної дислокації.

Як повіомляла "УМ", у Білорусі з 14 по 20 вересня відбулися спільні з Росією військові навчання "Захід-2017". Вони відбувалися на території цієї країни та Калінінградської області Росії - біля кордонів України та східних рубежів НАТО. За офіційними даними, були задіяні 13 тисяч військових і 250 танків.