Масове вбивство у Лас-Вегасі: в стрілка, що застрелив 59 людей, вилучили великий арсенал зброї

09:50, 03.10.2017
Масове вбивство у Лас-Вегасі: в стрілка, що застрелив 59 людей, вилучили великий арсенал зброї

Стівен Падок стріляв по людям на музичному фестивалі (із соцмереж)

Поліція провела обшуки в будинку стрілка, який убив 59 людей у Лас-Вегасі, та вилучила величезний арсенал зброї, а в його автівці знайшли вибухівку.

Стівен Педок, який відкрив стрілянину на кантрі-фестивалі, сховав у номері готелю 16 одиниць зброї. У його будинку в Неваді знайшли 18 "стволів" та тисячі патронів до них.

Про це повідомляє New York Post з посиланням на інформацію від поліції Лас-Вегаса.

Поліція встановила, що 64-річний чоловік, який скоїв наймасовіше вбивство в історії США, орендував для себе номер на 32-му поверсі готелю Mandalay Baу.

Президент США Дональд Трамп оголосив 5-денну жалобу за загиблими.

"На знак поваги до жертв безглуздого акту насильства, вчиненого 1 жовтня 2017 року, владою, покладеною на мене як на президента Сполучених Штатів відповідно до Конституції та законів Сполучених Штатів Америки, постановляю, що прапор США буде приспущено на будівлі Білого дому і на всіх громадських будівлях і територіях... до заходу сонця, 6 жовтня 2017 року", - цитує його слова "Українська правда".

За інформацією Reuters, внаслідок стрілянини загинуло 59 людей, ще 527 отримали поранення. Дані стосовно жертв постійно уточнюються, бо, на жаль, дехто із жертв розстрілу помер в лікарні.

Терористична організація ІДІЛ взяла на себе відповідальність за напад в Лас-Вегасі. Влада США такі заяви відкидає та заявляє, що трагедія  - це саме масове вбивство, а не терористичний акт.