Під Волновахою затримали бойовика-розвідника з бандформування «Восток»

19:09, 03.10.2017
Під Волновахою затримали бойовика-розвідника з бандформування «Восток»

Затриманий терорист з банди "Восток".

Правоохоронці затримали 46-річного чоловіка, який протягом трьох місяців брав активну участь у незаконних збройних формуваннях та обіймав керівну посаду в батальйоні бойовиків терористичної ДНР "Восток".

 

Про це повідомила прес-служба Волноваського відділу поліції у вівторок.

 

За даними правоохоронців, покинувши роботу на бойовиків, чоловік повергувся до села Іванівці й переховувався у своєї матері, дотримуючись ретельної конспірації.

Колишній бойовик розповів, що вступив на службу через гроші. Він добровільно подав документи та вже наступного дня його відвезли на територію Донецького аеропорту, де точилися бої.

 

Новобранець визвався очолити розвідувальну роту, бо мав необхідні військові навички. Отримавши звання єфрейтор, він зібрав роту з 11 чоловіків. Всім видали екіпірування, автоматичну зброю, а командиру ще й пістолет "Макарова".

 

"Наступного дня приїхав "головний". Його представили як "Моторола". Ватажок бойовиків поставив завдання для усіх підрозділів, в тому числі для представників розвідки. В наші обов’язки входило стеження за пересуванням техніки українських військових та за місцезнаходженням "живої сили", - розповів правоохоронцям затриманий.

 

В жовтні 2014 року підрозділ, який очолював бойовик, відстежував позиції українських військових та техніки на території Донецького аеропорту. На основі цих даних терористи розстрілювали бійців ЗСУ. Керував всіма операціями ватажок терористів «Моторола», після того як бойовики передавали отриману інформацію безпосередньо його помічнику.

 

Кожного місяця платили зарплатню не більше 4 тисяч гривень.

 

"На початку січня 2015 року командир вже "дослужився" до звання сержант, але почав планувати втечу з лав бойовиків. Крапкою став випадок, коли він знайшов під руїнами шістьох молодих хлопців – українських захисників. Чоловік розповідає, що більше не міг бачити страждання та людські втрати, тому написав рапорт на відпустку та втік", - переповіли історію бойовика у поліції.

 

Колишньому бойовику загрожує кримінальна відповідальність згідно за ст. 260 (створення не передбачених законом збройних формувань або участь у їх діяльності) Кримінального кодексу України.