Штепа виписалася з лікарні й повернулася до Слов’янська

14:30, 04.10.2017

Колишня мер Слов'янська, обвинувачувана у сепаратизмі Неля Штепа виписалася з харківської лікарні, куди була госпіталізована з гіпертонічним кризом, і знову повернулася додому, в Слов'янськ.

 

Про це повідомив журналістам її адвокат Дмитро Марченко у середу.

 

"Неля Ігорівна вже вдома. Зараз вона отримує лікування (крапельниці, уколи - все, що прописав харківський лікар) вдома, за місцем прописки", - сказав Марченко.

 

За його словами, Штепа відмовилася від денного стаціонару з побоювань, що це можуть розцінити як порушення цілодобового домашнього арешту.

 

"Ми намагалися їй пояснити, що в цьому випадку мова про порушення не йде, але вона дуже боїться, що суд може її знову заарештувати", - запевнив адвокат.

 

Нагадаємо, Штепу затримали 11 липня 2014 року. На суді вона пояснювала, що закликала Путіна увійти в Слов'янськ під погрозами терористів, в полоні у терористів її нібито били, а інтерв'ю для російських видань зроблені "під дулом автомата".

 

Їй загрожує довічне ув'язнення.

 

20 вересня Ленінський районний суд Харкова відпустив із СІЗО обвинувачену в сепаратизмі Штепу та відправив її під домашній арешт з носінням електронного браслета.

 

Останнє засідання суду в провадженні Штепи, яке мало відбутися на минулому тижні, перенесли, оскільки її госпіталізували з підозрою на гіпертонічний криз.