За розбазарювання землі в Ірпені, Бучі, Ворзелі та Гостомелі прокуратура подала 456 позовів

14:49, 04.10.2017
За розбазарювання землі в Ірпені, Бучі, Ворзелі та Гостомелі прокуратура подала 456 позовів

Вирубка лісу на місці забудови в Ірпені ("Трибунал")

Прокуратура Київської області повідомляє, що подала 456 позовів через незаконне відчудження землі за рішеннями Ірпінської та Бучанської міських, Коцюбинської, Гостомельської та Ворзельської селищних рад.

Така заява з’явилася після того, як мер Ірпеня Володимир Карплюк спробував поставити намет під будівлею обласної прокуратури, заявивши, що його два роки не викликають до слідчого.

У відповідь в прес-службі прокуратури заявляють, що це саме Володимир Карплюк не з’являється на виклики слідчого.

"Ірпінський міський голова підозрюється у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.272 (порушення правил безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою на виробництві або будь-якому підприємстві особою, яка зобов'язана їх дотримувати, якщо це порушення спричинило загибель людей або інші тяжкі наслідки) КК України. Тоді, на незаконному будівництві одна людина загинула, а інша отримала тяжкі тілесні ушкодження", - ідеться в повідомленні прокуратури Київської області.

На даний час в суді перебуває позов прокуратури Київської області щодо скасування рішення Ірпінської міської ради про зміну цільового призначення земель лісового фонду загальною площею 1450 га Ірпінської лісової дачі на землі житлової забудови, запевняють в прокуратурі.