Комітет сенату США визнав дані розвідки про втручання Росії у вибори президента-2016

09:16, 05.10.2017

Комітет з розвідки Сенату США в значній мірі схвалив висновки Центрального розвідувального управління про те, що Росія прагнула вплинути на вибори в США у 2016 році, здійснюючи хакерські атаки та кампанію впливу.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Washington Post.

Комітет з розвідки закликав до "жорсткішого всебічного підходу", щоб таке не повторилося на майбутніх виборах у США.

"Між членами та працівниками (комітету - Ред.) існує консенсус - ми довіряємо висновкам розвідки", - заявив на прес-конференції в середу сенатор Річард Бурр, який очолює комітет, посилаючись на оцінку розвідувального співтовариства про те, що за зломом серверів Демократичної партії США та електронної пошти глави кампанії Гілларі Клінтон стоїть Росія, і те, що РФ намагалися вплинути на громадську думку, оприлюднюючи неправдиву інформацію, більшу частину - через підроблені облікові записи у соціальних мережах.

За словами сенатора Бурра, розслідування ще не завершено, бо "питання про змову (між росіянами та командою Трампа на час передвиборчої кампанії - Ред.) все ще залишається відкритим" і не буде вирішено до завершення роботи Комітету.

Повідомляється, що Комітет провів інтерв'ю з більш ніж 100 людьми та переглянув понад 100 000 документів, багато з яких були надані розвідкою, внутрішнім оточенням президента Трампа та колишніми членами адміністрації Обами.

Нагадаємо, соцмережа Facebook змінює умови розміщення політичної реклами через діяльність російських ботів під час виборів президента США у 2016 році.