Російського пропагандиста В’ячеслава Немишева депортували з України

10:38, 05.10.2017
Російського пропагандиста В’ячеслава Немишева депортували з України

В’ячеслав Немишев знімав провокативний сюжет у Києві (скріншот відео)

Журналіста російського каналу НТВ примусово депортували та заборонили в’їжджати до України на 3 роки. В’ячеслав Немишев о 4:00 перетнув кордон у пункті пропуску «Сеньківка».

Про це повідомляє прес-служба СБУ.

Російського громадянина В’ячеслава Немишева 4 жовтня затримали у Києві працівники поліції за скоєння дрібного правопорушення.

Як повідомляла «Україна молода», він на вулиці Києва влаштував провокацію: на камеру розрізав столовим ножем знаменитий "Київський" торт. Це помітив перехожий, який викликав поліцію, а до цього блокував Немишева, щоб той не втік.

Під час встановлення його особи правоохоронці виявили акредитаційне посвідчення фейкового «Міністерства інформаційної політики ДНР», так звану «военную акредитацию». Це стало підставою залучення співробітників СБ України для перевірки затриманого.





СБ України встановила, що Немишев з весни 2016 до осені 2017 року «працював» на тимчасово окупованій терористами території України. Він підготував низку брехливих антиукраїнських матеріалів для ЗМІ на замовлення російських кураторів та в інтересах верхівки бойовиків для виправдання та популяризації їх протиправної діяльності в інформаційному просторі.