В Криму з молотка пустять вкрадені підприємства

13:47, 05.10.2017
В Криму з молотка пустять вкрадені підприємства

Відібрати та продати: кримькі підприємства приватизують (із соцмереж)

В окупованому Криму хочуть продати "націоналізовані" підприємства "Кримхліб", "Сімферопольський комбінат хлібопродуктів", "Кримтелеком", "Кримтехнології" та видавництво "Таврида".

Про це повідомляє "Крим.Реалії" з посиланням на так зване "міністерство майна Криму".

"Оформити всі правовстановлюючі документи на об'єкти нерухомості, що знаходяться в користуванні кожного із зазначених підприємств, необхідно до кінця поточного року", – цитує відомство російського міністра майнових і земельних відносин Криму Ганну Анюхину.

За даними міністерства, в ході приватизації підприємства "проведуть інвентаризацію всього майна, а також оформлять всі правовстановлюючі документи на об'єкти нерухомого майна та земельні ділянки, які перебувають у їх користуванні".

"Таким чином, підприємства отримають повний комплект документів, що дозволяє правомірно володіти і користуватися власними майновими комплексами", – зазначено в повідомленні.

У березні 2014 року в анексованому Росією Криму "націоналізували" близько 480 підприємств і організацій. Україна подала позови до міжнародних судів, де вимагає в якості компенсацій не лише гроші, але і російське закордонне майно.