В Сирії стратили захопленого в полон ІДІЛ військового з Росії

14:55, 05.10.2017
В Сирії стратили захопленого в полон ІДІЛ військового з Росії

Роман Заболотній воював за терористів Луганщині (колаж фото із соцмереж)

В Сирії стратили Романа Заболотнього, який потрапив у полон до військ ІДІЛ.

Про страту Романа Заболотного повідомив депутат Державної думи Росії Анатолій Котляров, інформує УНІАН. Офіційно російське військове відомство не підтверджує навіть факт захоплення в полон двох військових РФ.

"[Дізнався про це] з надійних перевірених джерел. Хотілося б, щоб вони помилялися, але поки підтверджуються найгірші побоювання щодо його долі. Це джерело з добровольчого руху, безпосередньо пов'язане з "В'юном" (прізвисько Романа Заболотного — Ред.). Рух займається моніторингом інформації щодо всіх добровольців з Росії на території Сирії і Донбасу. Щодо другого у мене інформації немає, він не з Ростовської області", — заявив Котляров.

У відповідь на питання про те, чи ведуться з бойовиками ІД переговори про взятих у полон росіян, Котляров заявив, що це закрита інформація і розкривати її в ефірі не буде.

Нагадаємо, близьке до терористичної організації "Ісламська держава" агентство Amaq розповсюдило відео, на якому нібито присутні взяті в полон двоє російських солдатів. Про це повідомляє SITE Intelligence Group, яка займається моніторингом діяльності терористів. На записі, яку публікує телеграм-канал Directorate 4, присутні двоє чоловіків, один з яких говорить, що його звати Роман Васильович Заболотній, 1979 року народження. Він також назвав ім'я чоловіка, який сидів з ним поруч — Григорій Михайлович Сурканов, 1978 року народження.

Користувачі соцмереж ідентифікували Романа Заболотнього як одного із активних учасників казачого руху на Кубані.

Він брав участь у війні проти України, а також блокував відкриття штабу опозиціонера Олексія Навального. Очевидно, після цього він відправився в Сирію.




Як повідомляла "УМ", в мережі опублікували відео, як росіяни катують полоненого ІДІЛівця. Пізніше стало відомо, що це не військові регулярної армії, а члени так званої приватної військової компанія Вагнера.