Президент ПАРЄ Аграмунт вимушено подав у відставку

16:22, 06.10.2017
Президент ПАРЄ Аграмунт вимушено подав у відставку

Аграмунт до останнього не бажав йти з посади президента ПАРЄ.

Сканадально відомий президент Парламентської асамблеї Ради Європи Педро Аграмунт добровільно подав у відставку в п’ятницю, 6 жовтня.

 

Про це повідомив голова постійної делегації України в ПАРЄ Володимир Ар'єв на своїй сторінці у Facebook. І оприлюднив копію заяви Аграмунта.

 

"Президент ПАРЄ Педро Аграмунт, який цього року літав в Сирію до Ассада на російському урядовому літаку, щойно добровільно подав у відставку. Вирішив не чекати фінального голосування в Асамблеї, запланованого на понеділок. Послався на стан здоров‘я. Вітаю всіх причетних, це наша спільна перемога!", – написав пан Ар’єв.

 

 

Нагадаємо, 27 червня ПАРЄ розглянула зміни до регламенту, які дозволять відправити проросійського президента ПАРЄ у відставку проти його волі. Під час розгляду з'ясувалося, що Аграмунт відсутній у залі, оскільки без попередження вирушив до Іспанії. 154 зі 197 присутніх у залі членів ПАРЄ висловилися за зміни до регламенту Асамблеї, що означає, що вони, по суті, висловили недовіру Аграмунту.

 

Аграмунт кілька разів заявляв про власну добровільну відставку, проте йти із займаної посади відмовлявся.

 

Починаючи з 28 червня, обов'язки президента ПАРЄ замість Аграмунта виконує народний депутат від "Народного фронту" Георгій Логвинський.

 

У ПАРЄ почали вимагати відставки Аграмунта після його спільної із російськими депутатами поїздки до Сирії. Адже Аграмунт не був уповноважений асамблеєю чи її органами на здійснення такого візиту.

 

Сам Аграмунт виправдовувся, мовляв, став "жертвою через своє бажання до діалогу" та що кампанію проти нього очолили українці.