Анатолія Серединського суд залишив на посаді заступника департаменту Нацполіції (відео)

16:50, 07.10.2017
Анатолія Серединського суд залишив на посаді заступника департаменту Нацполіції (відео)

Анатолій Серединський на суді із відсторонення від посади (Oleg Bogachuk / Facebook)

Заступника керівника Департаменту превентивної діяльності Національної поліції Анатолія Серединського суддя Печерського районного суду Тетяна Остапчук не відсторонила від займаної посади на час розслідування.

"7 жовтня 2017 року ... клопотання про відсторонення від посади Серединського, керуючись ч. 2 ст. 376 КПК України слідчий суддя (Тетяна Остапчук - ред.) ухвалив клопотання старшого слідчого Генеральної прокуратури Слюсаренка про відсторонення від посади заспутника начальника Департаменту превентивної діяльності Національної поліції України підозрюваного Серединського Анатолія Петровича залишити без задоволення", - зачитала вирок суддя.




У той же час Анатолій Серединський стверджує, що його перевели на іншу посаду.

"Мене тимчасово відрядили з Департаменту превентивної діяльності до Департаменту поліції охорони. Це зробили для того, аби унеможливити моє спілкування з іншими підозрюваними у цьому кримінальному провадженні", — сказав Серединський у коментарі Громадському.

Водночас, адвокати на засіданні представили клопотання, в якому перший заступник міністра внутрішніх справ Сергій Яровий і начальник кримінальної поліції В'ячеслав Аброськін просять суд не відстороняти підозрюваного Серединського від займаної посади.

Судове засідання про відсторонення від посади керівника Серединського - Ігоря Бабича, перенесли на 10 жовтня.

Нагадаємо, після того, як ГПУ повідомила про підозру Ігорю Бабичу та Анатолію Серединському в перевищенні повноважень під час Революції Гідності, суд обрав їм запобіжний захід у вигляді нічного домашнього арешту.