В районі Бахмутської траси обстріляли ЗСУ з мінометів

14:47, 08.10.2017

Російські окупанти і бойовики ОРДЛО застосовували міномети на луганському та маріупольському напрямку минулої доби. Один український військовий отримав поранення в селищі Піски поблизу окупованого Донецька.

 

Про це повідомив речник Міноборони з питань АТО Олександр Мотузяник у неділю.

 

За його словами, на луганському напрямку бойові дії почалися після 18-ї години.

 

"Противник здебільшого порушував режим тиші у Трьохізбенці та Кримському, що на північ від Бахмутської траси. Окупанти застосовували як легке озброєння, так і міномет. Українські війська вели вогонь у відповідь. Ще один ворожий обстріл стався у Станично-Луганському районі", - зазначив полковник Мотузяник.

 

На донецький напрямку найбільше вогневих зіткнень зафіксовано поблизу Авдіївки, де сталася серія потужних і тривалих обстрілів бойовиків. Режим тиші бойовики також порушували у Зайцевому, Майорську та Пісках. Важке озброєння при цьому не застосовувалося.

 

На маріупольському напрямку неспокійно було на ділянці фронту Павлопіль – Широкине. У Талаківці ворог застосовував міномет.

 

"Головною "гарячою точкою" було Водяне, де сталося найбільше ворожих обстрілів. Окрім цього, по одному збройному інциденту сталося у Гнутовому та Старогнатівці, тривалість кожного склала 20-30 хвилин", - додає речник Міноборони.

 

Загалом за минулу добу незаконні збройні формування 19 разів порушили перемир’я.