На Волині шахтарі заблокували пункт пропуску «Ягодин»

16:11, 09.10.2017
На Волині шахтарі заблокували пункт пропуску «Ягодин»

Акція протесту шахтарів з Нововолинська на КПП "Ягодин".

Нововолинські шахтарі розпочали акцію протесту і заблокували автодорогу міжнародного значення М-07, Київ - Ковель - контрольно-пропускний пункт «Ягодин» на україно-польському кордоні у понеділок.

 

Про це повідомляє Держприкордонслужба України.

 

«Об 11.30 на відстані 2 кілометрів від пункту пропуску «Ягодин» в районі населеного пункту Старовойтове, що на Волині, відбулось перекриття автомобільної дороги між Києвом та Варшавою шляхом безперервного руху на пішому переході учасниками акції близько 70 чоловік», - йдеться у повідомленні.  

 

 

Прикордонники і поліція провели переговори з шахтарями, після чого протестувальники погодилися частково пропускати по одному легковому авто. Утім,  рух вантажівок заблоковано повністю.

 

Відтак, Державна прикордонна служба України інформує подорожуючих, які планують перетнути державний кордон України в пункті пропуску «Ягодин», про можливі незручності та рекомендує під час планування поїздок з подальшим перетином кордону скористатися іншими пунктами пропуску.

 

Зазначимо, що 4 жовтня представники шахтарських профспілок та гірники міста Нововолинськ провели акцію протесту під стінами ДП "Волиньвугілля", під час якої  вимагали виплати заробітної плати за липень-серпень.

 

За два дні до цього працівники копальні "Бужанська" та ВП "Шахта №9 "Нововолинська" ДП "Волиньвугілля" відмовлялися спускатися під землю, вимагаючи виплати заробітної плати та оновлення матеріально-технічної бази. Окрім того, протестувальники наполягали, аби чинний директор Олександр Зорін залишився на посаді гендиректора ДП "Волиньвугілля".

 

Тоді ж представники Незалежної профспілки гірників заявляли, що якщо зарплату не почнуть виплачувати, шахтарі вдадуться до крайніх заходів і у понеділок, 9 жовтня, заблокують міжнародний митний перехід "Ягодин".