Українських прикордонників викрали під час домовленої зустрічі з росіянами

15:28, 10.10.2017
Українських прикордонників викрали під час домовленої зустрічі з росіянами

Українських прикордонників цинічно заманили в пастку російські "колеги" (Державна прикордонна служба України)

Прикордонників Сумського загону викрали росіяни під час проведення домовленої консультативно-представницької зустрічі на кордоні 3 жовтня, з того часу вони перебувають в полоні російських силовиків.

Про це заявив голова Державної прикордонної служби України Петро Цигакал, інформує "Українська правда".

За його словами, прикордонники сусідніх держав постійно проводять такі зустрічі, що є звичайною світовою практикою.

Петро Цигикал припустив, що російські силовики могли і не заходити на територію України, а викрасти українських прикордонників безпосередньо на кордоні.

При цьому в службовому автомобілі викрадених військовослужбовців знайдено верхній одяг, який вони залишили, ідучи на короткострокову консультативну зустріч із російськими прикордонниками.

Голова ДПСУ повідомив, що 10 жовтня відомство передало ФСБ Росії матеріали, які посвідчують особи полонених.

За його інформацією, зараз до процесу повернення заарештованих українців підключено МЗС і Офіс омбудсмена.

З огляду на вищезазначене, зазначив Цигикал, українська прикордонна служба вирішила обмежити кількість прикордонних консультативних зустрічей із росіянами.

"Ми вирішили обмежити ці зустрічі на рівні керівників (прикордонних служб - ред.), щоб убезпечити менш підготовлений персонал", - повідомив голова відомства.

Як повідомляла "УМ", 9 жовтня відбулась прикордонно-представницька зустріч з російською стороною з приводу звільнення прикордонників. За словами речника Держприкордонслужби Олега Слободяна, вона завершилась безрезультатно.

Нагадаємо, 3 жовтня на Сумщині зникли двоє прикордонників. Прокуратура Сумської області відкрила провадження за фактом зникнення прикордонників.

4 жовтня Росія підтвердила затримання українських прикордонників на кордоні з Сумщиною. 6 жовтня до затриманих ФСБ прикордонників не пустили українського консула. Відмову пояснили тим, що наразі не встановлені особи затриманих.