В Каталонії проголосили незалежність: Карлес Пучдемон підписав декларацію.

07:35, 11.10.2017
В Каталонії проголосили незалежність: Карлес Пучдемон підписав декларацію.

Жителів Барселони порадувало проголошення Незалежності (@KalebPrime / Twitter)

Незалежність Каталонії оголошена в ніч на 11 жовтня. Голова уряду Каталонії Карлес Пучдемон, разом із іншими регіональними урядовцями, підписали документ, який повідомляє про незалежність Каталонії від Іспанії.

Про це повідомляє агентство Reuters.

"Каталонія відновлює сьогодні свій повний суверенітет. ... Ми закликаємо всі держави і міжнародні організації визнати Каталонську республіку незалежною і суверенною державою", - написали в документі під назвою "заява представників Каталонії".

Наразі не відомо, чи стане документ реальним проголошенням незалежності, бо влада Іспанії оголосила, що Карлес Пучдемон буде арештований, якщо проголосить незалежність Каталонії.

Нагадаємо, 10 жовтня Карлес Пучдемон звернувся до регіонального парламенту в Барселоні із закликом відкласти голосування за проголошення незалежності на кілька тижнів заради діалогу з Іспанією.

У свою чергу уряд Іспанії не визнає референдум та декларацію про незалежність Каталонії. Влада в Мадриді навіть відхилила можливість переговорів із Карлесом Пучдемоном.

Заступник прем'єр-міністра Іспанії назвав Пучдемона "тим, хто не знає, де він, куди він прямує".

Як повідомляла "УМ", 1 жовтня в Каталонії відбувся невизнаний референдум, на якому понад 2 мільйони каталонців проголосували за незалежність регіону від Іспанії.

В день референдуму відбулися сутички з поліцією, в результаті яких тільки тих, хто врешті звернувся за допомогою до медиків нарахували понад 800 осіб.

Через побиття мітингувальників в Каталонії 3 жовтня оголосили загальний страйк