Побитий Береза хоче повернути поліцію на футбольні стадіони (фото)

11:57, 12.10.2017
Побитий Береза хоче повернути поліцію на футбольні стадіони (фото)

Депутат Юрій Береза під час нападу ультрас на "Дніпро-арені". (Фото з ФБ-сторінки Юрія Берези)

Народний депутат від фракції "Народний фронт" Юрій Береза обіцяє зробити все можливе, щоб на футбольні стадіони повернулися поліцейські. До такого висновку депутат прийшов після того, як його побили ультрас ФК «Дніпро» на «Дніпро-арені» у середу ввечері.

 

Про це Юрій Береза заявив на своїй сторінці у Facebook  в четвер.

 

"Я зроблю все, що в моїх силах, щоб на футбольні стадіони повернулися поліцейські. Адже перегляд матчу має бути безпечним для вболівальників, а нейтралізація хуліганів – миттєвою", - написав Береза.

 

Депутат розповів, що ввечері 11 жовтня, коли сталася бійка, на стадіоні були майже 700 школярів з сіл і міст області, серед яких багато сиріт з інтернатів.

 

"Уявіть ситуацію, коли купа покидьків, розмітаючи на своєму шляху малечу, буцаючи їх ногами, вломилася в сектор, де знаходились вболівальники СК "Дніпро-1". А правоохоронці та стюарди при цьому діяли геть неадекватно, можна сказати зовсім не діяли", - заявив обранець.

 

Береза розповів, що у вечір побиття він був на стадіоні разом із донькою та однорічним онуком. Майже за хвилину до початку бійки донька встигла забрати дитину, розповів він.

 

 

Він підкреслив, що його відповідь буде жорсткою, тому депутат сподівається на засідання членів Федерації футболу України та Професіональної футбольної ліги найближчим часом.

 

«Ті, хто хочуть битися, хай б’ються за Батьківщину на передовій», - наголосив колишній комбат добровольчого батальйону «Дніпро-1».

 

 

Як повідомляла «УМ», ввечері 11 жовтня ультрас футбольного клубу "Дніпро" побили президента клубу "Дніпро-1", депутата Юрія Березу на "Дніпро-Арені" під час матчу 16-го туру другої ліги. Захоплену під час бійки символіку клубу ультрас демонстративно спалили.

 

За кілька тижнів до цього, 23 вересня 2017 року близько опівночі зловмисник підпалив одну з кімнат нежитлового будинку у селі Чумаки П’ятихатського району Дніпропетровської області, який належить депутату Березі.