Заступника міністра оборони Павловського відпустили під домашній арешт

20:47, 12.10.2017
Заступника міністра оборони Павловського відпустили під домашній арешт

Ігор Павловський на суді (Громадське)

Суддя Солом’янського районного суду Києва Владлена Лазаренко відпустила Ігоря Павловського під домашній арешт без права покидати домівку на наступні 60 діб.

Про це повідомляє "Українська правда".

Згідно з інформацією, суд відхилив клопотання обвинувачення про обрання міри запобіжного заходу у вигляді арешту на 60 діб або застави у розмірі 75 млн грн.

За рішенням суду, Павловський не може покидати своє фактичне місце проживання у Житомирі.

Спеціалізована антикорупційна прокуратура наполягала, що за розтрату 149 мільйонів гривень Міністерства оборони Ігоря Павловського потрібно відправити до СІЗО на 60 діб з альтернативою застави у 75 мільйонів гривень.

Ігор Павловський отримував медичну допомогу, бо під час судового засідання йому стало зле.

11 жовтня детективи НАБУ і САП затримали заступника міністра оборони Ігоря Павловського і директора Департаменту державних закупівель і постачання матеріальних ресурсів Міноборони Володимира Гулевича за розтрату понад 149 млн грн держбюджету при закупівлі палива для Міноборони.

Фірма, що вигравала сумнівні тендери від Міністерства оборони - "Трейд Коммодіті".

Народний депутат Сергій Лещенко заявляє, що за ТОВ "Трейд Коммодіті" стоїть Андрій Адамовський - "багаторічний бізнес-партнер і спільник" нардепа Олександра Грановського.

Грановський заперечує свою причетність до "Трейд Коммодіті".

Пізніше підозру за ч.5 ст. 191 ККУ оголосили ще начальнику відділу організації поставок паливно-мастильних матеріалів управління поставок матеріальних ресурсів Департаменту держзакупівель Борису Малишу й старшому інспектору відділу аудиту у сфері державних закупівель і моніторингу цін Департаменту внутрішнього аудиту та фінконтролю Міноборони Володимиру Шемовнєву.