США відмовили у візах делегації Генштабу ЗС Росії

09:40, 13.10.2017
США відмовили у візах делегації Генштабу ЗС Росії

Олександр Ємельянов один з небагатьох, хто отримав візу США.

Делегації російського Генштабу не видали американські візи. Генерали, у тому числі заступник міністра оборони Росії Андрій Третяк, планували взяти участь у спільному з представниками Китаю брифінгу з проблем розгортання протиракетної оборони США

в штаб-квартирі ООН у Нью-Йорку.

 

Про це з Нью-Йорка повідомив російським ЗМІ начальник головного управління міжнародного військового співробітництва Міноборони РФ Олександр Ємельянов у п’ятницю.

 

Цей російський військовий виступив під час російсько-китайської зустрічі в кулуарах Першого комітету Генеральної Асамблеї ООН, що займається питаннями роззброєння напередодні, 12 жовтня.

 

"Для участі планувалася делегація Генерального штабу Збройних сил РФ під керівництвом радника начальника Генштабу Збройних сил РФ генерал-лейтенанта Андрія Третяка. Однак місцева сторона всієї делегації Генерального штабу Збройних сил РФ, включаючи генерал-лейтенанта Третяка, в'їзну візу на територію США не оформила", – зазначив пан Ємельянов.

 

Відтак, з російського боку були присутні кілька представників Міноборони РФ, але делегацію російського Генштабу в США не пустили.

 

Про причини такого рішення американської влади поки що нічого невідомо.